Partida:Twente-Fenerbahce
Pont:x2/1x(egal sau Fener la pauza/Twente sau egal la final)
Cota:2,15
Casa:Gamebookers
Incredere:10
Argumentare: Foarte greu de ales astazi un meci cat de cat sigur,insa dupa lungi cautari,am hotarat ca la concurs sa ma opresc la acest pont,si sper sa nu regret acest lucru.
Twente,Fener sau egal?Cam greu de ales,din mai multe puncte de vedere.
Avantaj Twente:Echipa olandeza se afla pe primul loc in campionat,au o serie extraordinara de 10 victorii consecutive,dupa doar 15 etape disputate..Deci,din 15 meciuri,13 victorii si doua egaluri,un 1-1 cu PSV si acelasi rezultat in deplasare la Feyenoord,fiind egalati in minutul 94 ,printr-un gol marcat din 11m de Roy Makaay.Cu toate ca Olanda nu e un campionat foarte puternic,totusi Twente se pare ca este intr-o forma de zile mari.In Uefa League,se afla pe locul 2 cu 7 puncte,cu doar doua mai putin decat liderul Fener,dar pe care a reusit sa o invinga,chiar in Turcia cu scorul de 2-1.
Daca ne uitam bine peste acest clasament,putem observa ca Twente pentru a se califica,depinde numai de ea,si o victorie in aceasta seara o timite pe primul loc,si ii asigura calificarea.
Observam ca in ultima etapa,Twente are un meci greu contra Stelei la Bucuresti,iar Fener un meci relativ usor contra moldovenilor de la Sheriff,si indiferent de rezultatele din aceasta seara,turcii au mari sanse sa treaca de faza grupelor,ceea ce nu putem spune de Twente,care daca va pierde acest meci,sansele lor se reduc la jumatate si calificare se va rezolva,sau nu,la Bucuresti.
Aruncand un ochi peste rezultatele grupei,observam ca olandezi au castigat practic cel mai greu meci,in schimb au pierdut meciul contra lui Sheriff,catalogata la tragerea la sorti ca fiind cea mai slaba echipa din grupa.
Fener,,se pare ca trece printr-un moment mai delicat,doua infrangeri consecutive in campionat,3-0 in deplsare la Besitas,primind doua goluri in numai 3 minute,si o umilinta pe teren propriu in acest week-end in partida cu Kasimpasa.
Cu toate astea,Fener se afla in fruntea clasamentului dupa 14 etape cu 31 de puncte,o linie de 10-1-3,26-13 golaveraj.
In mod normal,un meci de Uefa nu se compara cu cel din campionat,dar putem totusi sa tragem niste concluzii privind forma echipei.
Pentru partida din aceasta seara,se pare ca Emre,Kazim,Dos Santos si Cristian nu vor putea juca din cauza accidentarilor,dar veste buna este ca au revenit Bilica si Lugano.
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Deniz, Selçuk, Vederson, Alex Güiza
Initial am vrut sa merg pe victoria lui Twente,insa o declaratie a antrenoruli Daum,dupa infrangerea in fata lui Kasimpasa,m-a pus putin pe ganduri.
"Avem jucatori foarte buni,jucam bine in continuare,am notat toate greselile facute,si cu siguranta ca vom trece pestecele doua infrangeri"
Meciul contra lui Twente este exact ce trebuie,adica un adversar mai puternic si ceva deosebit de ceea ce intalnesc saptamanal in campionat.
Echipele care au jucat in meciul tur.
Chiar si cu Bilica si Lugano in teren,Fener a pierdut acel meci.
-Twente nu a pierdut decat un singur meci pe teren propriu din ultimele 13 disputate,
- Fener a castigat ultimele 4 deplasari,3 din ele fara sa primeasca gol.
-Perez,mijlocasul lui Twente,a intalnit pe Fener pe cand evolua la PSV acum doua sezoane in Uefa (0-0 in Olanda si infrangere 0-2 pe Şükrü Saracoğlu Stadium.
Cred ca varianta aleasa de mine ,imi va da ceva acoperire cu x-ul adaugat langa victoria olandezilor la final,si sper ca cel putin o repriza sa reziste Fener.
Un rezultat de egalitate la final,ne-ar ma da si noua romanilor,o sansa in plus de a vedea Steaua-Twente,un meci cu miza(asta in cazul in care si Steaua va castiga la Sheriff)
Bafta,si sper sa fi ales bine.
0-1 NECASTIGATOR -10